Royals of exotic -tankotanssikilpailut

Royals of Exotic -tankotanssikilpailut
1.8.2020


Paikka: Kulttuuritehdas Korjaamo, Töölönkatu 51 B, 00250 Helsinki

Royals of Exotic on Rock the Pole tanssikoulun jo toistamiseen järjestämä exotic-tankotanssityylille omistettu kilpailu, jossa kisataan tänä vuonna kolmessa eri sarjassa aloittelijoista ammattilaisiin.

 

Kilpailut järjestetään osana viikonlopun Exotic Pole Weekend -tapahtumaa.

Kilpailusarjoja on tullut edelliseen vuoteen verrattuna yksi lisää, joka näkyy myös sarjojen kuvauksissa ja vaatimuksissa. Luvassa siis entistä suurempi ja upeampi tapahtuma!

Kaikki esitykset kuvataan järjestäjän toimesta. Kilpailuun voi osallistua yksin, parin kanssa tai suurempana ryhmänä. Jokainen kilpailuesitys saa tuomaristolta kirjallisen palautteen esiintymisestään sähköpostitse. Jokaisen kilpailusarjan kolme parhaiten sijoittunutta kilpailijaa palkitaan.

ILMOITTAUTUMINEN ROYALS OF EXOTIC -KILPAILUUN ALKAA 29.2.2020!

Ilmoittautuminen Royals of Exotic -kilpailuihin alkaa 29.2.2020 klo 9:00. Ilmoittautuminen päättyy 31.3.2020 klo 23:59. Mikäli  kilpailusarja tulee täyteen ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, ilmoittautuminen ko. sarjaan päättyy aikaisemmin.


Ilmoittautumisen yhteydessä ei ole esikarsintaa. Mukaan kilpailuun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että ilmoittautuminen tulee tehdä tarkasti alla olevan ohjeistuksen mukaisesti sekä kilpailumaksu tulee suorittaa verkkokauppamme kautta. Jos kilpailet duona/ryhmänä, yksi ilmoittautuminen riittää, mutta jokaisen duon/ryhmän jäsenen tulee suorittaa kilpailumaksu erikseen. Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee vahvistus sähköpostitse vuorokauden sisällä. Mikäli et saa vahvistusviestiä tai jokin
asia askarruttaa mieltäsi, olethan meihin yhteydessä sähköpostitse exoticpoleweekend@gmail.com


Mahdolliset rekvisiitat, musiikit, juonnot ilmoitetaan järjestäjäosapuolelle myöhemmin.


Tutustuthan kilpailujen sääntöihin, sarjakuvauksiin sekä ilmoittautumisohjeisiin huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittaudu mukaan kilpailuun sähköpostitse: exoticpoleweekend@gmail.com


Otsikoi sähköpostisi: ilmoittautuminen/oma nimi/kilpailusarja 
esim. ilmoittautuminen/Susanna Kyöstilä/Nobles

 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro meille:

1) Kilpailijan tiedot/kilpailijoiden tiedot (nimi, osoite, syntymäaika, sähköpostiosoite ja puhelinnumero)
2) Mihin sarjaan ilmoittaudut mukaan

NOBLES

Nobles -sarjan osallistujilla ei ole vielä tankotanssista kilpailukokemusta ja esiintymiskokemusta on vähän tai ei ollenkaan. Nobles -sarjassa on käytössä vain yksi staattinen tanko, joka asetetaan kilpailuissa keskelle esiintymislavaa. Kilpailija on aloittelija korkojen kanssa, eikä esitys saa sisältää teknisesti haastavia tankotemppuja. Nobles -sarjassa ei saa invertoida ylös tangolle. Kilpailukoreografia ei saa sisältää pudotuksia tangolta alas lavalle. Kilpailija valitsee itse minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden Royals of Exotic -kilpailujen säännöt. Jos kilpailija on ohjannut tankotanssia tai ohjaa tankotanssia aktiivisesti, hän ei voi osallistua Nobles -sarjaan. Tervetuloa päästämään sisäinen kuninkaallinen esiin ja lavalle!

CROWN HEIRS

Crown heirs -sarjan osallistujilla voi olla aiempaa kilpailu- ja esiintymiskokemusta tankotanssista. Kilpailija on harrastanut exotic -tankotanssityyliä jo jonkin aikaa. Crown heirs -sarjassa kilpailija saa käyttää molempia tankoja, staattista sekä pyörivää (kts. tankojen tarkempi asettelu kohdasta TANGOT JA LAVA). Tämä ei ole kuitenkaan pakollista ja kilpailija voi rakentaa koreografiansa valitsemalleen tangolle. Crown heirs -sarjassa kilpailija saa invertoida lattialta ja jatkaa tästä muihin liikkeisiin, mutta vain käsien varassa tehtävät voimaliikkeet (esim. ayesha, deadlift, phoenix) sekä heittäytymiset/pudotukset tangolta lavalle ovat tässä sarjassa kielletty. Kilpailija valitsee itse, minkä tyylisen esityksen haluaa luoda huomioiden Royals of Exotic -kilpailujen säännöt. Jos kilpailija on ohjannut tankotanssia tai ohjaa tankotanssia aktiivisesti, hän ei voi osallistua Crown heirs -sarjaan. Tule ja ota lava haltuun tanssien!

Sovereigns

Sovereigns -sarjan osallistujilla voi olla aiempaa kilpailu- ja esiintymiskokemusta. Tankotanssin ohjaajat tai sitä ohjanneet kilpailevat tässä sarjassa. Sovereigns -sarjassa kilpailijan tulee käyttää molempia tankoja, staattista sekä pyörivää (kts. tankojen tarkempi asettelu kohdasta TANGOT JA LAVA). Sovereigns -sarjan kilpailijoilta odotetaan haastavampaa exotic -tekniikkaa ja erilaiset pudotukset/heittäytymiset tangolta lavalle ovat sallittuja. Kilpailijalta odotetaan myös Crown heirs -sarjaa haastavampaa tankotekniikkaa; ilmainvertit ja vain käsien varassa tehtävät voimaliikkeet (esim. ayesha, deadlift, phoenix) ovat sallittuja. Kilpailun tuomaristo odottaa näkevänsä kilpailijalta myös lattiasarjan ilman tankoa. Tyyli on vapaa, kunhan lavalla nähdään vahvaa tulkintaa!

Mikäli olet epävarma mihin sarjaan osallistua, olethan yhteydessä järjestäjäosapuoleen sähköpostitse (kts. yhteystiedot alta).

ILMOITTAUTUMINEN & KILPAILUMAKSU

 

Jokaisen kilpailijan on ilmoittauduttava mukaan sekä maksettava 49€:n kilpailijamaksu Rock the Polen nettisivujen Royals of Exotic -välilehdeltä myöhemmin ilmoitettavan ohjeistuksen mukaisesti. Vasta kilpailumaksun suoritettua, kilpailija vahvistaa paikkansa mukana kilpailuissa. Mikäli esiintyy parina/ryhmässä, yksi ilmoittautuminen esitystä kohden riittää, mutta jokaisen kilpailijan tulee kuitenkin maksaa kilpailumaksu.


Jokaiseen sarjaan otetaan mukaan 10 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittautuminen alkaa 29.2.2020. Mikäli osallistuja sairastuu tai peruuttaa jostain muusta syystä saapumisensa, kilpailumaksua ei palauteta. Kilpailumaksua ei palauteta tilanteissa, joissa kilpailija itse keskeyttää tai hänen osallistumisensa kilpailuun keskeytetään järjestäjän toimesta. Kilpailijan kilpailu voidaan keskeyttää, mikäli kilpailija ei noudata kilpailujen sääntöjä, käyttäytyy kilpailupaikalla muuten epäsopivalla tavalla tai kehotuksesta huolimatta ei toimi kilpailujen järjestäjän vaatimalla tavalla.

ALUSTAVA KILPAILUAIKATAULU

Huomioithan, että aikatauluihin saattaa muutoksia, kun lopullinen kilpailijamäärä on tiedossa.

 

LAUANTAI 1.8.2020

18.00 Royals of Exotic kilpailujen avaus


18.10-19.00 Nobles


19.30-20.30 Crown heirs


21.00-22.00 Sovereigns


22.20 Palkintojen jako

ARVIOINTI

 

Kilpailun arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomiota exotic-tekniikkaan, tangolla tapahtuvien liikkeiden ja siirtymien puhtauteen, musikaalisuuteen, sulaviin ja viimeisteltyihin linjoihin sekä koreografian eheyteen. Persoonallinen tanssillinen itse-ilmaisu sekä mielikuvituksen käyttö musiikin valinnassa, esiintymisasussa ja maskeerauksessa huomioidaan arvostelussa. Lisäksi arvioinnissa kiinnitetään huomiota kilpailijan esiintymistaitoihin.

 

ESIINTYMISASU & KENGÄT

 

Esiintymisasu on vapaa ja esityksessä saa poistaa vaatteita, mutta alastomuus on kielletty. Intiimialueet tulee olla koko esityksen ajan peitettyinä. Sääntöjen noudattamatta jättäminen johtaa diskaukseen. Esiintymisasu täytyy valita niin, ettei se naarmuta tai muulla tavoin vahingoita tankoja tai esiintymislavaa. Esiintymisasu ei saa millään tavalla halventaa vähemmistöjä tai uskontoja. Jokaisella esiintyjällä tulee olla tankotanssiin soveltuvat kengät. Kenkien tulee olla tukevat ja pysyä jalassa koko esityksen ajan.

REKVISIITTA

 

Rekvisiitan käyttäminen on sallittua, kunhan se ei likaa tai muulla tavoin vahingoita lattiapintoja. Kaikki käytettävä rekvisiitta tulee ilmoittaa järjestäjäosapuolelle ilmoittautumisen yhteydessä. Esityksessä käytettävä rekvisiitta ei saa millään tavalla halventaa vähemmistöjä tai uskontoja. Esiintymislavalta ei saa heittää mitään yleisöön. Esityksen aikana ei saa syödä mitään (esim. purkkaa, tikkareita) tukehtumisvaaran vuoksi.

 

GRIPPIAVUT

 

Grippiapuja saa käyttää, kunhan se irtoaa tangosta eikä värjää tankoa.

 

TANGOT JA LAVA

 

Kilpailuissa on käytössä on kaksi (2) kappaletta Fitpole-stageja. Stagen korkeus on 3,2 m ja paksuus 48 mm. Yleisöstä katsottuna spinnitanko on oikealla, staattinen vasemmalla puolella. Tankojen etäisyys toisistaan on 3 metriä (tolpasta tolppaan). Nobles -sarjassa lavalla on yksi staattinen tanko, joka on asetettu keskelle esiintymislavaa.

Esiintymislavan koko on noin 4 x 8 metriä.

 

VASTUUVAPAUSLOMAKE & KUVAAMINEN

 

Jokainen kilpailija allekirjoittaa vastuuvapauslomakkeen. Kilpailujen järjestäjä ei ole vakuuttanut kilapilijoita. Lisäksi kaikkien osallistujien tulee allekirjoittaa lomake valokuvaamista ja videointia varten. Lomakkeet lähetetään kilpailijoille muun kilpailijainfon mukana sähköpostitse huhtikuun ensimmäisellä viikolla 2020. Lomakkeet on tulostettava itse ja tuotava mukanaan allekirjoitettuina Royals of Exotic- tapahtumaan.

 

MUSIIKKI

 

Kilpailukappaleen maksimipituus on 4:30. Esityksillä ei ole minimipituutta.
Kaikkien kilpailukappaleiden tulee olla tekijäoikeussääntöjen mukaisia ja hyvälaatuiset mp3-raidat tulee ostaa sekä lähettää hyvissä ajoin järjestäjätaholle sähköisesti myöhemmän ohjeistuksen mukaisesti. Kappale saa sisältää lyriikoita ja sen täytyy olla miksattu valmiiksi oikean mittaiseksi. Kappaleen lyriikat eivät saa sisältää vähemmistöjä, uskontoja halventavaa tai muuten rasistisia ilmauksia.

IKÄRAJA

Kilpailut ovat suunnattu täysi-ikäisille harrastajille ja osallistuminen kielletty alaikäsiltä.

BACKSTAGE JA KATSOMO

Kaikille kilpailijoille on varattu kisapaikalla yhteinen backstage, missä voi rauhassa valmistautua, laittautua sekä lämmitellä. Backstagella on järjestäjäosapuolen edustajia paikalla auttamassa, vastailemassa kysymyksiin ja huolehtimassa kilpailijoista koko tapahtuman ajan.
Kisapaikalla on katsomo, jonne on myynnissä rajallinen määrä lippuja. Liput yleisölle tulevat myyntiin maaliskuussa 2020 Rock the Polen verkkokauppaan. Tapahtumasta julkaistaan facebook-event, jota saa jakaa vapaasti.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Esiintyminen päihteiden vaikutuksen alaisena tai loukkaantuneena on ehdottomasti kielletty. Kilpailun järjestäjä voi kilpailupaikalla estää osallistumisen kilpailuihin, mikäli kilpailija vaikuttaa päihtyneeltä tai on loukannut itsensä. Päihtynyt kilpailija voidaan poistaa kilpailupaikalta. Kilpailumaksua palauteta takaisin.


Kenraaliharjoitusten tarkempi ohjeistus ja aikataulu tarkentuu myöhemmin.

 

TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT

  • 29.2.2020 Ilmoittautuminen Royals of Exotic -kilpailuihin alkaa

  • maaliskuu 2020 liput yleisöön tulevat myyntiin*

  • huhtikuun ensimmäinen viikko 2020 kilpailijainfo ja lomakkeet lähetetään sähköpostitse kilpailijoille*

  • 23.5.2020 Royals of Exotic -kilpailut

 

*päivämäärät tarkentuvat myöhemmin ja päivitetään myös tänne.

 

Olethan yhteydessä meihin kaikissa kilpailuihin liittyvissä asioissa matalalla kynnyksellä sähköpostitse: exoticpoleweekend@gmail.com

 

Tervetuloa mukaan kilpailemaan ja olemaan osa upeata exotic-tapahtumaviikonloppua!

Rock the Pole Kluuvi (Helsinki)

Kaisaniemenkatu  3 A 5

00100 Helsinki

Puhelin: 050 439 3151

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoleinfo(a)gmail.com

Rock the Pole, Lahti

Vesijärvenkatu 27,

15140 Lahti

(käyntiosoite Sammonkatu 6)

Puhelin: 050 324 6659

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepolelahti(a)gmail.com

Rock the Pole, Tampere

Hatanpään valtatie 34 D

33100 Tampere

Puhelin: 050 382 2088

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoletampere(a)gmail.com

Aerial Home Haven (Helsinki)

 

Hermannin rantatie 2 B, 2. krs. 00580 Helsinki

 

Puhelin: 050 439 3151

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoleinfo(a)gmail.com

Rock the Pole, Kouvola

Kotkankallionkatu 23

45120 Kouvola

Puhelin: 050 518 7876

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepolekouvola(a)gmail.com

© RTP Pole Dance Finland 2013