Ohjaajat

Susanna on sporttailua rakastava tankotanssiohjaaja Helsingistä, joka löysi lajin vuonna 2012. Tanssin lisäksi Susannan mielestä painojen nostelu salilla, juokseminen, saunominen sekä painiminen tekevät elämästä lähes täydellisen. Susanna ohjaa myös ryhmäliikuntatunteja sekä tekee kuntosaliohjauksia. Hän pitää esiintymisestä ja kokemusta onkin kertynyt aiemmin jo musiikkipuolelta laulaen sekä pianoa soittaen. 

Tankotanssissa Susannaa kiehtoo itseilmaisun, voiman, notkeuden sekä mielikuvituksen yhdistäminen liikkeeseen.

 

Susanna ohjaa kaiken tasoisia tankotunteja, joilla jokainen oppilas on roolitettu pääosaan. Susannan vahvuuksia tangolla ovat erilaiset voimaliikkeet.

Susanna opettaa Rock the Polen Helsingin ja Lahden toimipisteessä.

Susanna

Ninnu on treenannut tankotanssia vuodesta 2010 alkaen. Hänen tunneillaan hiki virtaa ja treenistä otetaan kaikki irti. Ninnu on opettajana tarkka ja vaativa, hän keskittää huomiota erityisesti liikkeen huolelliseen viimeistelyyn ja suoriin linjoihin. Toisaalta hänen tunneillaan on aina pilkettä silmäkulmassa ja saat mahdollisuuksia ylittää itsesi. Tankoilussa Ninnua kiehtoo lajin haastavuus ja se että aina löytyy kehitysmahdollisuuksia.

Ninnu

Anni aloitti tankotanssin vuonna 2011 ystävänsä suosituksesta ja hurahti lajiin samantien. Myöhemmin hän on laajentanut osaamisalaansa sirkuksen puolelle, erityisesti ilmalajeihin. Tällä hetkellä hän opiskelee sirkusalaa Koulutuskeskus Salpauksessa ja tekee päälajinaan köysilenkkiä. Annin tunneilla tehdään yleensä pidempiä kiipeilysarjoja, mitkä harjoittavat koordinaatiota ja voimaa. Hän pitää myös tunneillaan lämmittelyjä, missä tulee hikipintaan, sillä haluaa opettaa oppilailleen kunnon alkulämmittelyn ja kehonhuoltamisen tärkeyden. Tärkeintä hänelle on kuitenkin antaa tunneillaan oppilailleen tankotanssin kautta onnistumisen kokemuksia ja tekemisen iloa.

Anni opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Anni

Hulda on koulutukseltaan liikuntaneuvoja ja opiskelee tällä hetkellä liikunnanohjaaksi (AMK). Hän on aloittanut tankotanssin 2008 ja onkin harrastusajalta mitattuna lajin suomalaisia veteraaneja. Tankotanssin lisäksi Hulda ohjaa mm. sirkusta, parkouria ja uintia sekä harrastaa itse nykytanssia, breikkiä ja erilaista apinointia.

Tunneillaan hän tavoittelee rentoa ja iloista tunnelmaa ja pyrkii auttamaan jokaista oppilasta niin fyysisesti kuin henkisesti. Tankotanssissa hänelle on tärkeintä uuden oppiminen ja omasta tekemisestä nauttiminen, etenkin erilaiset kombot ovat hänen suosikkejaan .

Hulda opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Hulda 

Henriikalla on tanssitaustaa yli kymmeneltä vuodelta.​​​​​​​​​​ Tankotanssin Henriikka aloitti vuonna 2012. Hän tanssii kehittyäkseen sekä itse että opettajana.  Henriikka on tarkka ja kannustava opettaja, joka kiinnittää huomiota jokaisen oppilaan yksilölliseen kehitykseen. Henriikan mielestä tankotanssissa on tärkeintä se, että tanssiminen on hauskaa. Tankotanssissa häntä viehättää voiman ja tanssillisuuden yhdistäminen ja jatkuvat kehitysmahdollisuudet. Vapaa-ajallaan Henriikka  opiskelee ja kuuntelee rokkia.

Henriikka opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Henriikka 

Amica on harrastanut monta eri lajia joukkuevoimistelusta nyrkkeilyyn, mutta hurahti sitten tankotanssi maailmaan. Hänen mielestä tankotanssissa on kaikkea mitä hän on etsinyt urheilulajista; voimaa, notkeutta sekä taiteellinen puoli.

Tankotanssin ulkopuolella hän opiskelee maantiedettä ja treenaa salilla. Nauraminen on hänelle tärkeätä ja se näkyy tunneillakin. Hän panostaa molempien puolien tasapuolista harjoittelua sekä hyvään tekniikkaan. Tärkein on kuitenkin, että kaikki edistyvät omaan tahtiin ja nauttivat omasta kehityksestä. Amica ohjaa alkeis- ja keskitason tankotanssitunteja, venyttely sekä tuolitanssitunteja.

Amica opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Amica

Iialta löytyy tanssitaustaa noin 20vuotta, jonka aikana ovat tulleet tutuiksi monet eri tanssilajit. Tankotanssin hän aloitti vuonna 2013. Muihin harrastuksiin kuuluvat musiikki, lumilautailu ja matkustelu. Iia on harrastanut ja opettanut tankotanssia myös Australiassa. Iia on positiivinen ja luova persoona joka tykkää kokeilla kaikkea uutta, tämä näkyy myös hänen tunneillaan joilla kehitetään jatkuvasti uusia liikeyhdistelmiä ja pidetään hauskaa rankoissakin treeneissä!

Iia opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Iia
Noora

Noora Juppi on pitkänlinjan tankotanssi- ja sirkusopettaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus opettamisesta. Nooran erityisalaa tangolla ovat erilaiset sarjat ja tanssilliset siirtymät. Opettaessa Noora on tarkka turvallisesta tekniikasta ja suoritustavasta, sekä tietysti kauniista linjoista. Noora vaatii oppilailtaan paljon, mutta osaa myös ottaa huomioon oppilaiden erilaiset lähtötasot. Tankoilun lisäksi Noora harrastaa nykytanssia ja boulderointia.
 

Noora opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Eija on aina ollut liikunnallinen tapaus ja hän innostuu helposti kokeilemaan uutta kehittäen itseään jatkuvasti eteenpäin. Haasteethan on tehty voitettaviksi!

Eijalta löytyy lajitaustaa monestakin lajista aina rytmisestävoimistelusta liitokiekkoon, mutta tankotanssiin hän hurahti heti tunneille päästyään ja koki sen heti omakseen.

Tunneilla Eija pitää tärkeimpänä oppimisen ja onnistumisen iloa. Hän ohjaa alkeis- sekä keskitason tunteja. Eijan lempiliike on tällä hetkellä skater-spinni.
 

Eija opettaa Rock the Polen Lahden toimipisteessä.

Eija

Tankotanssin pariin Minna-Mari löysi kesäteatteriroolin kautta vuonna 2013 ja puolen vuoden treenaamisen jälkeen pitikin jo kiivetä tangolle yleisön edessä. Sen jälkeen tankotanssista tuli harrastus, joka vei mennessään. Minna-Marin lemppareita ovat voimaa vaativat yhdistelmät. Oikean ja turvallisen tekniikan lisäksi tunneilla tärkeää on hyvä fiilis. Tankotanssin avulla pääsee nollaamaan ajatuksia ja onnistumisista saa voimaa!

Minna-Mari opettaa Rock the Polen Lahden toimipisteessä.

Minna-Mari
Alisa

Alisa Z on aloittanut tankoilun vuonna 2013 Venäjällä. Baletin opiskelu lapsuudessa auttoi häntä oppimaan ja omaksumaan uuden lajin nopeasti. Alisa nauttii tangolla erityisesti kauniista linjoista, notkeutta vaativista tempuista sekä sulavista sarjoista. Tankotanssin lisäksi hän on harrastanut venyttelyä, rengastrapetsia, aerial silkkejä ja street workoutia. Alisa seuraa aktiivisesti ajankohtaisia tankotanssin trendejä ja kehityssuuntia.

 

Tunneillaan Alisa yrittää antaa kaikille oppilailleen sopivia harjoituksia variaatioineen, huomioiden jokaisen oppilaan yksilölliset tarpeet.

 

Alisa opettaa Rock the Pole Helsingin toimipisteessä.

Jenni aloitti tankotanssin Rock the Polella syksyllä 2013 ja ihastui lajiin välittömästi. Lajissa häntä kiehtoo voiman, notkeuden ja tanssillisuuden yhdistäminen sekä loputtomat mahdollisuudet itsensä ilmaisemiseen. Tangolla hän pitääkin eniten tanssillisten lattiasarjojen yhdistämisestä tankotekniikkaan. (Liikuntataustaa Jenniltä löytyy mm. showtanssin ja koripallon parista.)

 

Tankoilun ulkopuolella Jenni opiskelee englantilaista filologiaa ja tähtää kieltenopettajaksi. Jenni on tarkka ja kannustava ohjaaja, jonka tunneilla keskitytään liikkeiden oikeanlaiseen tekniikkaan, kuitenkaan hyvää fiilistä unohtamatta. Tärkeintä on, että jokaisella on hauskaa ja pääsee kokemaan onnistumisen tunnetta.

 

Jenni opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Jenni

Camilla on harrastanut tankotanssia tavoitteellisesti vuodesta 2010 lähtien. Esiintymiskokemusta on sen jälkeen kertynyt paljon. Liikekielessään hänellä näkyy vuodet rytmisenvoimistelun ja baletin parissa; puhtaista linjoista ei tingitä. Erikoisalaansa ovat erilaiset notkeusliikkeet.

Camilla pitää myös paljon voimaa vaativista tempuista. Oman kehon painolla harjoitteleminen on hänelle palkitsevin tapa urheilla. Sinnikkyydellä pääse tankotanssissa jo pitkälle. Itsestä löytyy yleensä suuremmat voimavarat, kuin uskoisikaan. Camillan tunneilla pääseekin turvallisesti tutkimaan ja ylittämään omia rajojaan. Tällä hetkellä Camilla opiskelee taideyliopistossa ja myös tanko-ohjaajana kannustaa luovuuteen. Uuden löytäminen on tankotanssin parasta antia!


Camilla opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Camilla

Pauliina aloitti tankotanssin vuonna 2014 ilman minkäänlaista liikunta- tai tanssitaustaa, eikä se ole menoa hidastanut. Rakkaus tankotanssiin syttyi ensimmäisestä ympäriaskeleesta ja kehittyminen lajin parissa on ollut nopeaa. Hän rakastaa naisellisen kauniita liikkeitä ja lattialiikkeiden yhdistämistä tankotekniikkaan. Tankotanssissa häntä kiehtoo mahdollisuus kehittyä jatkuvasti sekä se, että lajia voi harrastaa omalla ilmaisutavalla, painottui se sitten enemmän esimerkiksi sensuelliin tai akrobaattiseen tyyliin.


Ohjaajana Pauliina on kannustava ja iloinen. Hänen tunneillaan saa olla oma itsensä ja pitää hauskaa.

Pauliina opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Pauliina
Sara

Sara aloitti tankotanssin vuonna 2011, koska häntä kiehtoi tanssin ilmaisu tangolla. Hän hurahti nopeasti lajiin sen fyysisen vaativuuden vuoksi. Parasta on jatkuva kehittyminen, jota ihme kyllä tapahtuu edelleenkin! Tankoilussa Saran lemppareita ovat voimaa vaativat liikesarjat. Eniten häntä kiehtovat päätä huimaavat heitot ja pudotukset. Saran sydäntä ovat lähellä myös exotic-, burleski- ja tuolitanssi, joissa pääsee erityisesti tuomaan naisellista puolta tanssiin mukaan.

 

Saran tavoitteena on tällä hetkellä kehittää koko kehon liikkuvuutta. Vapaa aikaa Sara viettää kotona kissojensa kanssa, neuloen ja potkunyrkkeillen. Aiempaa kilpaurheilutaustaa löytyy 10 vuoden ajalta pikajuoksun muodossa.

 

Opettajana Sara on kannustava ja hänelle on tärkeintä, että tunneilla on hauskaa ja jokainen saa onnistumisen kokemuksia. Fysioterapeutti-taustansa vuoksi Sara kiinnittää ohjatessaan erityisesti huomiota oikeanlaiseen suoritustekniikkaan ja mahdollisiin riskitekijöihin kehon säästämiseksi ja vammojen välttämiseksi.

 

Sara opettaa Rock the Pole Lahden toimipisteessä.

Jenny

Jenny on positiivinen ja rauhallinen ohjaaja, joka pyrkii huomioimaan jokaisen yksilöllisesti.

 

Urheilullinen elämäntyyli alkoi 14-vuotiaana show tanssin myötä, sillä tanssin mahdollistamaan itseilmaisuun ja kehon liikekielen monipuolisuuteen ei voinut olla ihastumatta!

 

Tangon mukaantulo on paitsi lisännyt lihaskuntoa, myös antanut koukuttavaa jännitystä ja itsensä voittamisen kokemuksia. Tankotanssissa Jennyn mielestä parasta ovat pyörähdykset staattisella tangolla, jokaisen persoonallinen kehonliike sekä positiivisen minäkuvan kehittyminen lajin kautta. Jennyn tunneilla keskitytään oikean tekniikan löytymiseen, perusliikkeiden hauskoihin variaatioihin ja oman kehon kuunteluun.

 

Rock the Polella Jenny ohjaa alkeistason tekniikkatunteja sekä erilaisia venyttely-tunteja

 

Jenny ohjaa Rock the Pole Helsingin toimipisteessä.

Nita

Nita on harrastanut tankotanssia vuodesta 2010 lähtien ja opettanut vuodesta 2011. Nita on ohjannut monipuolisesti tankotekniikkaa aina starttitasosta 3-tasoon, sekä koreografisia tankotanssitunteja.

 

Nitan omia suosikkeja tangolla ovat erilaiset hurjat tiputukset ja heitot, erilaiset combot sekä spagaattiliikkeet. Lähimpänä sydäntä on kuitenkin exotic pole ja Nita onkin ohjannut useita exotic-workshoppeja ympäri Suomea sekä esiintynyt ahkerasti erilaisissa tapahtumissa. Vuonna 2017 hän sijoittui kolmanneksi Miss Exotic pole kisoissa Tampereella.

 

Ohjaajana Nita on kannustava, mutta jämy. Hänen tunneillaan on oikea tekemisen meininki!

 

Nita ohjaa Rock the Pole Helsingin toimipisteessä.

Nea

Oon Nea. Tankotanssiharrastusta mulla on nyt takana 4 vuotta ja ennen sitä taustaa löytyy tosi monesta eri lajista. Harrastin pitkään uimahyppyä, keilausta, tennistä ja kuntosalilla oon tykännyt myös aina käydä. Muut lajit kylläkin jäi sitten kun löysin tankotanssin ja se tuntui heti niin omalta jutulta! Lempparijutut tangolla on erilaiset voimaliikkeet ja voimaa vaativat kombot sekä käsilläseisonnat tangon kanssa.

Tällä hetkellä opiskelen kätilöksi Helsingissä kolmatta vuotta. Koulun ja tankoilun lisäksi aikaa kuluu koiran kanssa puuhastellen. Tykkään myös reisssata ja yleensä mulla onkin aina joku pieni tai isompi reissu suunnitteilla

Niina

Niina on aina rakastanut kaikkea temppuilua ja päästessään ensimmäiselle tankotanssitunnille 2012, vei laji heti mukanaan. Heppaharrastus vaihtui yllättävän nopeasti tankotanssiin ja ilma-akrobatiaan.

 

Tankotanssin lisäksi Niina treenaa myös rengastrapetsilla ja kankailla sekä pari-akrobatiaa.

 

Ohjaajana Niina aloitti 2014 ja on siitä asti pitänyt tunteja monentasoisille oppilaille. Harrastamisen pitää olla kivaa, mutta samalla Niina haluaisi kannustaa ihmisiä haastamaan itsensä. Niinan lemppareita tangolla ovat dynaamiset liikkeet, ovelat siirtymät ja voimaliikkeet. Tätä naista ei saisi kuntosalille, mutta itsensä tai parin nosteleminen lattialla tai tangolla onkin aivan eri asia.

 

Niina nauttii myös esiintymisestä ja esitysten valmistelusta. Temppuilun lisäksi intohimon kohteita ovat musiikki ja matkustelu. Toisinaan nämä yhdistyvät, kun bändi lähtee keikalle. 

 

Niina onjaa Rock the Pole Tampereen toimipisteellä.

Elina

Elina aloitti tankotanssin vuonna 2017. Aiempaa tanssitaustaa häneltä kuitenkin löytyy lähes 20 vuoden ajalta ja Elina on ehtinyt harrastaa niin balettia kuin hip hopiakin. Tankoilu on kuitenkin vienyt mennessään ja erityisesti Elinaa inspiroi lajin monipuolisuus. Koulutukseltaan Elina on yhteisöpedagogi ja vapaa-aikansa hän käyttää mieluiten matkustellen ja tanssien.

Elinan tunneilla kiinnitetään huomiota tanssillisuuteen sekä kauniisiin, siisteihin linjoihin. Ohjaajana Elina on kannustava ja hän haluaa rohkaista jokaista parhaimpaan suoritukseensa.

Elina ohjaa Rock the Polen Helsingin ja Lahden toimipisteessä. 

Merja

Merja on koulutukseltaan parturi-kampaaja, mutta tankotanssi ja liikunta-ala ovat ainakin toistaiseksi vieneet mennessään. Hän on harrastanut tankotanssia vaihtelevalla aktiivisuudella aina vuodesta 2012, jolloin taapersi ensimmäiset ympäriaskeleensa kotikaupungissaan Kuopiossa: se oli menoa. Lajissa parasta on todella monipuolinen itsensä haastaminen ja ilmaisu sekä fyysinen vaativuus. Silkan voimailun ja huimailun ohella Merjaa kiehtovat myös exotic-tyyli ja mielimusiikkiin solmitut koreografiat. 

 

Merjan tavoite tunneilla on kannustaa jokainen omanlaiseensa itsensä ylittämiseen, kuitenkin turvallisin tavoin. Puhtaat linjat ovat kauniita, mutta harjoittelun hauskuus on vielä kauniimpaa. 

 

Tanssitreenin lisäksi Merjan näköisiä juttuja ovat: rokkikeikat, ulkoilu, veneily, yleinen fiilistely ja hetkeen tarttuminen. 

Roosa aloitti tankotanssin Rock The Polella vuonna 2012. Tankotanssin lisäksi muuta tanssi- tai voimistelutaustaa Roosalla ei ole, mutta aiempi harrastustausta löytyy mm. tenniksen parista. Myös vuoristolaskettelu rinteiden ulko-puolella sekä kuntosalien intervallitreenit ovat lähellä sydäntä. Vapaa-ajallaan Roosa treenailee ja rentoutuu kotona koiransa kanssa. Suuret unelmat tulevaisuudessa ovat lakiopinnot sekä muutto ulkomaille.

Roosan tunneilla keskitytään enimmäkseen voimaa vaativiin liikkeisiin ja komboihin,  tinkimättä kauniista, suorista linjoista. Tunneilla jokainen oppilas pääsee haastamaan itseään ja näin myös kokee huikeaa onnistumisen tunnetta liikkeen onnistuessa. Tärkeintä on kuitenkin jokaisen oppilaan oma henkilö-kohtainen kehitys, joten Roosa tarjoaakin usein erilaisia variaatioita opetettaville liikkeille.

Roosa opettaa Rock the Polen Helsingin toimipisteessä.

Roosa

Salla

Nummelasta kotoisin oleva Salla on opiskellut tanssinopettajaksi Kuopion Savonia AMKissa sekä Dresdenin Palucca Hochschule für Tanzissa pääaineenaan klassinen baletti, sivuaineinaan jazz- ja nykytanssi. Sen lisäksi hän on opiskellut tanssijaksi Nizzan Off Jazz Centre de formation professionnelle et d’etudes superieures en danse -koulutuksessa ja esiintynyt useissa produktioissa sekä Suomessa että ulkomailla.

 

Tällä hetkellä Salla opiskelee Koulutuskeskus Salpauksen Sirkusartisti-koulutuksessa Lahdessa, josta hän valmistuu sirkustaiteilijaksi keväällä 2018. Päälajinaan Sallalla on rengastrapetsi, jonka monipuoliset ja poikkitaiteelliset mahdollisuudet ovat vieneet hänet mukanaan. Rengastrapetsissa Sallaa kiehtoo erityisesti ilma-akrobatiatekniikan yhdistäminen tanssillisuuteen, voiman ja notkeuden hyödyntäminen sekä ilmaisulliset tasot.

 

Tanssitaustan vuoksi Salla kiinnittää erityisesti huomiota puhtaisiin linjoihin, liikelaatuihin sekä siirtymien tärkeyteen.

 

Salla opettaa Rock the Polen Lahden toimipisteessä.

Emma

Emma innostui liikunnasta ensimmäistä kertaa tyttärensä syntymän jälkeen. Itsestään huolehtiminen ja haluna olla hyvänä esimerkkinä tyttärelleen johti siihen, että liikunnasta ja urheilusta on tullut suuri osa Emman arkea.

 

Ennen tankotanssia Emman treenikalenteriin kuului kamppailulajeja, juoksua ja salitreeniä. Voimatreeni on aina ollut lähellä Emman sydäntä ja tankotanssissa ne voimaliikkeet ovat Emmalle niitä mielekkäimpiä. Nykyään voimatreenit salilla ja tankoilu ovat ykkösasia.

Myös kehonpainoharjoittelusta, akrobatiasta ja street workoutista löytyy treenitaustaa. Harjoittelussa tärkeintä on hyvä tekniikka, jotta vältytään vammoilta.

 

Emman tunneilla tullaan käyttämään myös apuvälineitä, kuten esimerkiksi vastuskuminauhoja.

 

Emma ohjaa Rock the Pole Helsingin ja  Lahden toimipisteissä.

Minna

Minna työskentelee päivisin insinöörinä ja hyödyntää tankotanssin tekniikan opetuksessa fysiikasta tuttuja käsitteitä, kuten kulmanopeus ja momentti. Opiskeluaikana hän ohjasi ryhmäliikuntatunteja yliopistolla. Minna tutustui tankotanssiin vuonna 2008 hyvän ystävän Henriikka Roon kautta ja kävi tunneilla Tampereen tankotanssistudio 7th Heavenissa.


Tankotanssi jäi sittemmin taka-alalle ja Minna innostui rengastrapetsista vuonna 2016. Erityisesti duotemppuilu tekee lajista kiinnostavan. Tunneilla hän kannustaa yhdistämään opitut liikkeet kokonaisuudeksi oppilaan omalla tyylillä. Minnan omat ilmaisutaidon esimerkit ovat vanhojen harrastusten, jazz-, nyky- ja vannetanssin inspiraatiota. Spagaati on kaukainen haave.

 

Treenaajana ja ohjaajana Minna pyrkii optimoimaan liikkeissä näyttävyyden ja matalan kivun. Tervetuloa hänen tunneille jos sinustakin tanko ja rengastrapetsi tekevät kipeää! Niina onjaa Rock the Pole Tampereen toimipisteellä.

Rock the Pole Kluuvi (Helsinki)

Kaisaniemenkatu  3 A 5

00100 Helsinki

Puhelin: 050 439 3151

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoleinfo(a)gmail.com

Rock the Pole, Lahti

Vesijärvenkatu 27,

15140 Lahti

(käyntiosoite Sammonkatu 6)

Puhelin: 050 324 6659

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepolelahti(a)gmail.com

Rock the Pole, Tampere

Hatanpään valtatie 34 D

33100 Tampere

Puhelin: 050 382 2088

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoletampere(a)gmail.com

Aerial Home Haven (Helsinki)

 

Hermannin rantatie 2 B, 2. krs. 00580 Helsinki

 

Puhelin: 050 439 3151

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepoleinfo(a)gmail.com

Rock the Pole, Kouvola

Kotkankallionkatu 23

45120 Kouvola

Puhelin: 050 518 7876

Puhelinajat arkisin 12.00-20.00

rockthepolekouvola(a)gmail.com

© RTP Pole Dance Finland 2013